30/8 – 1/9 Vilodagar i Dunkerque

Efter att ha sovit ut efter nattseglingen fann vi oss inblåsta i Dunkerque. Vi har därför legat och väntat några dagar på att kulingvindarna skulle blåsa förbi. Medan vindarna blåser förbi utanför hamnen har vi legat tryggt och åkt upp och ner 6 meter fyra gånger per dygn. En något ovant upplevelse för en östersjöseglare. Dunkerque är en trevlig liten stad, som vi nu har utforskat på kors och tvärs med våra cyklar. Stranden söder om hamnen är ett industriområde. Stranden norr om hamnen är ett badstrandsparadis. I dag var vi inne på ett krigsmuseum som beskrev slaget vid Dunkerque under andra världskriget då över 330000 soldater räddas från stranden över till England. Lite konstigt att tänka sig att dessa händelser har utspelats på den vackra sandstranden här. Tragiskt att vi inte har blivit klokare, men att unga män fortfarande kastas ut i krig mot varandra på order av mäktiga styrande. Skönt med några vilodagar och tid att utforska hamnen och omgivningen. I morgon ska det endast vara svaga vindar och vi planerar att komma iväg tidigt, med tidvattnet, för att fortsätta söderut.

This Post Has 4 Comments

 1. Sofie Hansson

  Tänk att ni redan är i Frankrike Musslor och ett gott glas vin passar ju perfekt då Härligt att se att ni njuter.

  1. Nomad2-0

   Frankrike är härligt, men jag önskar att jag kunde prata språket, inte alla vill prata engelska. Men vin och öl det kan vi klara på franska och då klarar vi oss:-) och vi njuter.

 2. Åse Rydh

  ser underbart ut, kram till er båda

  1. Nomad2-0

   Tack Åse, vi har det fint, nu börjar det kännas som vi inte endast är på semester:-)

Leave a Reply