6/8 Första dagen i resten av våra liv

Efter frukost med barnen och svärsonen, stack vi klockan 9.00 i morse. Först till Preem-tanken för att fylla dieseltanken, sen var planen att vi skulle segla till Utklippan, innan morgondagens planerade färd till Bornholm. Då det blåste mer än 10 s/m ändrade vi planen och styrde kosan mot Bollöarna strax utanför Karlskrona, där vi nu ligger vid en Kryssarklubbsboj. Vi har haft en riktigt bra dag i dag. Motorn läcker inte längre kylväska. Varmvattenberedaren fungerar som den ska och värms av motorn. Den nya autopiloten håller kursen som på räls. Ekolodet visar nu rätt djup och man behöver inte, som tidigare, gissa på ett djup mellan 2 och 85 meter. Jollemotorn startade efter femtielfte rycket, och har sedan kört perfekt. Den nya jollen passar bra för oss. Vi tog en jollesväng till Garpahamnen på Hasslö och besökte en arbetskollega till Dan, där vi fikade. Dagen har avslutats med en av många flaskor avskeds-champagne. Detta är första dagen i resten av våra nya pensionärsliv.

This Post Has 5 Comments

 1. Ingrid Bq

  Härligt, nu är ni på gång!

 2. Irene Börjesson

  Åh, så fina ni är där ni sitter med varsitt glas och där ni står på er båt Nomad 2.0 ❤️. Just nu känner jag ”men åh…jag saknar ju er. Varför har jag inte hört av mig?” Suck! Men, det är ändå roligt att kunna följa er resa så här enkelt. Nä, nu ska jag ta tag i denna söndag. Håkan hälsar så gott till er. Stora kramar

 3. Sofie

  Härligt att ni kastat loss ⛵️ Ska bli så roligt att följa er resa!

 4. Åse Rydh

  Så fina ni är, önskar er all lycka till på långresan, var rädda om er! Kramar till er båda

 5. Lena Andersson

  Härligt att se er och önskar er en härlig resa med många fina upplevelser och vackra minnen
  Var rädda om er och jag hänger här lite då och då ❤️

Leave a Reply