13/8 Ett pärlband av tyskar

Når vi åt frukost i båten så vi den ena tyska båten efter den andre gå ut ur hamnen med kurs sydväst. Vi hamnade mitt i strömmen av båtar. Fin slör där de flesta satte gennacker och seglade ifrån oss. Vi måste fixa skot till vår gennacker. Framme i Gedser tilltog vinden och det skulle bli tilläggning i sidovind. Vi beslöt, som en del andra, att lägga oss för svaj utanför hamnen. Vi börjar bli vana vid det nu. Vattnet var 21,5 grader varmt och badbart. Det märks att vi har kommit söderut. Vi gick i land med jollen och gick genom Gedser för att komma till Brugsen för att handla. Gedser hade kanske sin storhetstid när det var en fiskehamn. Nu är den ganska död.

This Post Has 2 Comments

 1. Anders Hallenberg

  Det ni gör hela dagarna låter helt underbart.
  Säkert en lisa för själ och kropp. Lycka till och vi följer er.
  Anders o Lena

  1. Nomad2-0

   Kul att ni följer oss. Kanske känner ni för att segla med någon gång under vår resa, ni är välkomna. Vi njuter verkligen detta nya liv, en sann lisa för själen. Kroppen inte riktigt, det är svårt att röra sig så mycket under seglingarna, men vi tar igen när vi kommer i land.

Leave a Reply