19/1- 27/1 Kvar på varvet

Första veckan var det regn och blåst. För ett par dagar sedan vände det och vi har haft sol från en blå himmel. Temperaturen nattetid går ner till ca 4 grader, dagtid 12 grader men mycket varmare i solen. Vi har haft stor glädje av vår nyinköpta termostatstyrda elvärmare. Dagarna går åt med lite småpyssel. Vi har fått en del hjälp av våra praktisk lagda båtgrannar. Tjoppe på cementbåten Wilma hjälpte att felsöka vår dieselvärmare och hittade felet. Det var en säkring som gått. Han har även slagit i en ny öljett i vårt storseglet. För att det skulle bli riktigt bra tog han fram sin professionella kapell/segelsymaskin och sydde även dit en förstärkningslapp. Erik i en stålbåt utför svetsarbete dagarna i ända på sin båt. Han ska hjälpa oss med ett mindre svetsarbete på vårt ankarfäste. Själva har vi monterat nya slitlister för att repen inte ska skava på trärelingskanten. Orcaavskräckarelisterna är monterade på rodret tillsammans med några “nätankare”. Vi skulle vilja se den orca som har lust att ge sig på vårat roder nu. Maken till oaptitligt roder får man leta efter. Pulpitgrillen är monterad och avprovad. Det gäller att dra åt fästet ordentligt så grillen inte tippar när man lägger på det man vill grilla. Småpyssel innebär även att cykla 4 kilometer för att tvätta, eller baka bröd och annat vardagligt.

Varvet hittade felet på generatorn, som bara fungerat periodvis och allt sämre med tiden. Förbruksbatterierna har laddas via solpanelerna och inga problem här. Startbatteriet som skulle ha laddats av generatorn var nästan helt dött så det har vi fått byta. Varvet har polerat sidorna och bottenmålat båten. Skönt att slippa sådant “på äldre dar”. Vi väntar fortfarande på att de ska hitta en lösning på hur propelleraxelhylsan som de demonterade med mycket besvär, ska återmonteras. Verkar inte vara särskild lätt. Trodde det skulle vara färdigt denna veckan, men förmodligen blir det nog först någon gång nästa vecka. Annars är vi redo för sjösättning.

I dag är det fredag och då ska vi på fredagsmöte med andra övervintrare på det lokala ölhaket. Här kostar ölen 18 kr flaskan. Ha en trevlig helg

This Post Has 10 Comments

 1. Dan-Åke Tinnert

  Alltid lika kul att läsa era blogginlägg!!

 2. Dan Vest

  Tack. Kul att ha någon som läser våra inlägg. Då är det inte helt i onödan.

 3. Lissa

  Hold da op der er nok at se til med båden, men dejligt at høre at I møder gode folk og hjælper hinanden.
  Det lyder lidt koldt om natten, så godt at I har varme der fungerer. Dejlige billeder! Og jeg glæder mig til at følge jer

  1. Nomad2-0

   Hej Lissa,
   Tilbage efter dit store eventyr?. Håber vi kan høre mere om det ved lejlighed, måske når du besøger os et eller andet sted. Du er i hvertfald velkommen.

 4. Åse+Rydh

  Verkar som ni har fullt upp, verkar inte som en lugn semester! Kul att få se alla bilder! Hoppas brödet blev bra, ser gott ut! Kram till er båda från mig

  1. Nomad2-0

   Hej Åse,
   Du har rätt det är inte precis semester. Men i dag ska vi äntligen i vattnet igen, då kanske semestern kan börja. Har du lust att hänga med någon gång är du hjärtligt välkommen.

 5. Lena Andersson

  Snart möter ni våren och skönt att ni har tiden. Skynda långsamt

  1. Nomad2-0

   Hej Lena,
   Du må tro vi längtar till våren. Men nu ska vi äntligen i vattnet igen det blir skönt. Ha det bäst

 6. Åse Rydh

  Låter ju underbart att få åka med er en stund. Förstår att det ska bli att komma ut igen… Ha det bra

  1. Nomad2-0

   Du är välkommen när du vill. I dag har det varit fantastiskt väder så kanske våren är på väg

Leave a Reply