10/8 Nu har vi vår egen vattenkälla.

Vattnet i Skanör var så klart att vi beslöt att testa vår watermaker, en vattenanläggning som gör dricksvatten av havsvatten. Vattenanläggningen installerade Dan när han fixade med båten på Dragsö i Karlskrona. Vattnet där är inte så klart att vi ville testa anläggningen. För att komma åt var vi tvungna att tömma akterkabinen. Tyvärr visade det sig att snabbvattenkopplingarna inte var monterade rätt. Hela anläggningen läckte som ett såll, och Dan var tvungen att byta ut en del av slangarna och skjuta ihop en del av de felmonterade slangarna så att det blev tätt. Till sist producerade vi så mycket vatten att det sprutade ut som en fontän från vårt påfyllningshål som vi aldrig mera kommer behöva använda.

Efter några timmar lämnade vi Skanör med full vattentank. Vi försökte segla med det slutade med motorgång, p.g.a. dålig vind, till Dragör. Där hade vi bjudit den danska delen av familjen och vår goda Malmöitvän Lene till avskedsgrillning. Det blev en trevlig kväll med fint väder. Hannes bror Morten har försökt hjälpa oss med lite båtfix. Han fick tag i en lång rostfri stång för förstärkning av vår targabåge, men fick inte tag i Noa-beslag att sätta fast den med. Det visar sig att det inte finns en Noa förhandlare i Danmark därför seglar vi i morgon till Limhamn och båtbutiken Hjertmans för att få beslaget.

This Post Has 2 Comments

  1. Åse Rydh

    härligt att träffa släkt och vänner! Hur går det med foten Hanne? Ni ser så glada ut!

    1. Nomad2-0

      Ja Åse det var härligt att träffa familj och vänner. Det går framåt med foten, även om jag fortfarande känner mig osäker. Vi är glada, det känns spännande. hoppas allt är bra med dig.

Leave a Reply