3-4/9 Tout va bien

Vi klev upp kl. 05.30 för att kunna ge oss iväg så tidigt som möjligt med tanke på distansen, 51 SM, till Dieppe. Det var dock kolmörkt ute, så vi fick vänta någon halvtimme tills det ljusnade så pass att vi kunde ge oss iväg. I väntan hann vi äta frukost. Svag motvind gjorde att vi gick för motor hela vägen vilket tog 10 timmar. Ibland i medström och ibland i motström och ibland med ??? Vi saknar dansk/svensk bröd i Frankrike verkar de bara ha baguette och kakor. En kartoffelmad gjord med baguette är inte det samma som vi är vana vid. När vi närmade oss Dieppe var det som att se “The White cliffs at Dover”. Dagen avslutades med en rundtur i turisttåg och ett restaurangbesök. Med tanke på den långa motorseglatsen och det 53 SM som vi har till nästa hamn, Le Havre, beslöt vi oss för att stanna kvar en dag och “göra” Dieppe.

This Post Has 4 Comments

 1. Åse Rydh

  Ser inte ut som de smörrebröd ni är vana vid,Vilka fina platser ni får se!

  1. Nomad2-0

   Du har rätt, inte riktigt samma smörrebröd som i Danmark. Roligt att du följer oss:-)

 2. Annemarie Valdemar Lindahl

  Så härligt att ni är på väg och Frankrike är ju mitt favoritland! Det är inte så lätt att hitta grövre bröd det har vi erfarenhet av men det finns dock en del bröd som är lite mer komplett. Goda bakverk har de hur som helst. Favoriten är amandes, croissant med mandel. Mums!
  Här är minsann hösten i antågande.
  Visst är det härligt att vara pensionär särskilt nu när alla andra börjar jobba efter semestern. Ha det så gott på er resa! Kram Anne-Marie

  1. Nomad2-0

   Hej Annemarie,
   Vi är inte så bra på att hålla koll på kommentarer, men jag har svarat på ett annat inlägg från dig. Det är jätteroligt att du följer oss. vi giller också Frankrike, men vi hade verkligen behövd vara bra på franska, det är svårt att hitta någon som vill prata engelska:-) Vi njuter och samlar på goda upplevelser varje dag.
   Ha det bra ni med.
   Stor kram Hanne

Leave a Reply