8-10/10 Hola

Efter en god natts sömn och stadig frukost, gav vi oss ut igen. Blåste fortfarande periodiskt kraftigt, 14-16 s/m, och gick fortfarande stora vågor. Denna gången klarade vi det dock utan sjösjuka, vi susade fram mot A Coruna, men fick starta motorn sista timmen då vinden dog bort. Riktigt skönt att komma in i hamn, även om den var lite skvulpigt. Det blev en snabb pastarätt och snabbt ner i bingen. Dagen efter ankomst utforskade vi den närmaste omgivning gåendes. Det var en trevlig stad, som först verkade lite övergiven tills vi kom in i centrum, där det bland annat spelades musik. Vi hade beslutat oss för en riktig god restaurang middag som kompensation för Biscaya-äventyret. En norrman i hamnen rekommenderade en restaurang, Charlatan, för dets goda kvalitet. Där åt och drack vi bort resterna av sjösjukan. A Coruna hade nog förtjänat ytterligare några dagar, men vi bestämde oss för att gå vidare, då vi låg en del efter “tidsschemat” p.g.a. det långa uppehållet i Brest.

Nästa morgon var det mulet, grått och lätt motvind, som gjorde att det blev motorseglats det mesta av tiden. Sista timmen lättade molntäcket och solen tittade fram och värmde gott. Vinden vred så vi kunde segla in sista biten mot O Porto de Corme, där vi nu ligger för svaj. Vi sjösatte jollen för att besöka den lilla staden. Det märks att turistsäsongen är över, alla restauranger och barer var stängda. På kvällen verkar det vara en populär sysselsättning att ta sin lilla fiskebåt ut mitt i hamnen för att fiska, undrar vad det är som de fångar?

This Post Has 4 Comments

 1. Rolf och Micaela

  Skönt att höra att ni kommit över Biscaya, men jobbigt med sjösjukan. Vi uppskattar att vi kan följa med er på er resa. Må gott.

  1. Nomad2-0

   Allt är bra nu. Kul att ni följer oss:-)

 2. Sofie Hansson

  Härligt att ni är över, trots sjösjuka! Bra medicin med att äta och dricka bort det. Ha en fortsatt härlig resa! Så kul att följa er från land till land.

  1. Nomad2-0

   Hej Sofie,
   Det var förfärligt, men nu är vi i varma Spanien och allt är bra. Kul att du följer oss:-)

Leave a Reply