4-12/7 Sardinien – Korsika

Vi har nu varit här, på gränsen mellan Sardinien och Korsika, i en månad. Här har vi haft besök av, först sonen Nikolaj och nu senast dottern Amanda med respektive. Det har varit en del småturer och sightseeing här i området så nu kan vi städerna och vikarna i norra Sardinien och södra Korsika. Med Nikolaj och Linda kände vi på mistralens kulingvindar från väst och med Amanda och Jens har vi haft en veckas segling med vädervarning för extrem-värme. Fläktarna i båten har kört på högvarv och vi har haft en vattenåtgång (och lite öl-) som aldrig förr.

Efter att ha städat båten och tvättat kom Amanda och Jens med flyget till Olbia. Vi började med att hyra en bil för att utforska lite av inlandet här på Sardinien. Vägarna är små och snirkliga och därmed blir avstånden ganska långa när man kör, även om ön inte är så stor. Vi hann med ungefär hälften av det vi hade planerat. Första stället vi besökte var ett område med fornlämningar från bronsåldern, 1500 år BC. En av platserna kallas Tomba dei giganti, “giganternas grav”. Namnet och bilderna på området gjorde att vi var tvungna att besöka stället. Det visade sig vara ett gemensamt gravställe för byborna i området, och hade inget med giganter att göra, och var heller inte så stort och imponerande som man skulle tro utifrån bilderna på nätet. Strax bredvid låg ruinerna av en ganska imponerande boplats/fästning gjord av Nuragerna, ett folkslag som bebodde ön för flera tusen år sedan. Nästa stopp var byn Orgosolo uppe i bergen, känd för sina politiska väggmålningar som präglar gatubilden. Vi kom fram på eftermiddagen, mitt under siestan. När vi vandrat igenom den lilla stan och tittat på alla målningarna utan att ha hitta en enda restaurang, åkte vi till närmaste lite större by där vi fick en hamburgare på MacDonalds (emot våra principer, men nöden har ingen lag). Härefter ville vi besöka Sardininens och en av Europas största raviner. När vi kom fram till utsiktspunkten var klockan redan så mycket att vi fick nöja oss med utsikten. Någon promenad och närmare utforskning av ravinen som vi tänkt oss, var inte aktuell.

Efter bilturen blev det 5 dagars segling med uppehåll i olika naturhamnar och en marina. Det blev mycket badande, seglande och SUPande. Nu har vi lämnat av Amanda och Jens som flög hem från Olbia i går. Vi har varit på tvätteriet och kört fyra maskiner. I dag pustar vi ut och försöker hitta skugga för solen innan vi ska ut och handla senare på eftermiddagen, när värsta solvärmen lagt sig något.

I morgon går färden vidare upp längs Korsikas ostkust. Sedan blir det Italien och Rom. Vi har fått besked om att det nya storseglet är färdigt och hoppas kunna få det skickat till en hamn i Tibern-flodens mynning, där vi kommer att lägga oss om 10-20 dagar.

This Post Has 3 Comments

 1. Bodil Tinnert

  Hej! Följer era strapatser och sett på tv att ni har det varmt. Kul med besök av barnen från Sverige. Är det något som ni längtar efter som de har med sig? Något som ni saknar?
  Ha fortsatt god tur!

  1. Nomad2-0

   Hej Bodil,
   Kul att du följer oss. Super härligt med besök från Sverige. Både kompisar och ”barn”. Det är aldrig fel med lite godis och zoega. Annars klarar vi oss fint på det vi kan köpa här.
   Just nu är här varmt som i hett. Inte skönt faktiskt även vattnet är nästan för varmt, typ 29-32 grader. Vi får se hur det blir när vi ska till fastlandet.
   Hoppas allt är bra med er

 2. Lena

  Läser om värmeböljan som just nu omringar Italien, kan bli för mycket av solen
  Härligt med bilderna och förstår att ni njuter av barnbesök ❤️

Leave a Reply