18/8 Datastrul, tidvatten och strömmar

Vi har tillbringat det mesta av dagen i Brunsbüttel med att se det ena stora fraktfartyget efter det andra glida förbi, strax utanför gästhamnen, in och ut ur slussarna. Medan detta hände försökte vi sätta oss in i hur tidvatten och tidvattenströmmar kan påverka vår segling i Nordsjön. Vi försökte även starta vårt nyinköpta digitala sjökort, men vår navigator ville inte ta emot det. Det blev till mycket vånda och datavrede innan vi kom på hur det fungerade. Som tröst gick vi ut på stans ända huvudgata och fick oss en god stor glass.

I morgon försöker vi sticka ut på Nordsjön med utgående ström och tidvatten.

This Post Has 2 Comments

  1. Lena Andersson

    En bra och fullvärdig tröst/ Lena

  2. Bengt Ottosson

    Bra och nödvändigt att ha koll på tidvattnet Hanne och Dan. Det kommer att göra er resa trevlig eller otrevlig……..! Otto

Leave a Reply