24/8 Mera Kanaler

Holländare älskar verkligen sina kanaler, (el-)cyklar och båtar. Vi har nog aldrig sett så många olika båtar, cyklar eller kanaler tidigare. Vi övervägde att ta oss hela vägen till Amsterdam, men alla broöppningar och felaktig kanalappinformation (Appen visade oss in i en mindre kanalsystems om gick genom ett villa område. Första bron gick bra, andra bron i slutet på kanalen visade sig vara ur funktion, så den genvägen funkade inte. Vi fick ta oss tillbaka till huvudleden). Bo man nära en kanal kan man dika ut en liten privat hamn inne i sin trädgård. En del hade närmast som, dikat ut en swimmingpool, med rutschkana ner i vattnet. Vattnet är lerigt inte särskild djupt och grumligt, men folk, mest barn, badar i kanalerna med stor glädje. Då det hela tog längre tid än vi räknade med bestämde vi oss för att stanna i Lemmer. Det hade varit en riktigt varm och svettig dag. I Lemmer ingick besök i hotellets pool i hamnavgiften. Hellre pool än kanalbad.

Leave a Reply