17/8 Kielerkanal ingen återvändo

Uppe klockan 6 för att vara bland de första att slussa. Klockan 6.30 var vi två båtar utanför slussen. När slussen öppnades åkte två lastfartyg ut och tre åkte in, vi trodde att vi skulle in efter tredje lastfartyget. Nu var vi femton fritidsbåtar som väntade. Slussvakten lurade oss och tog inte med en enda fritidsbåt i första slussningen. Vi hörde sedan att man skyllde på en lättare dimma (fritidsbåtar får inte gå i dimma). I nästa slussöppning fick vi vänta på tre lastfartyg som långsamt gled in i slussen utan att stressa. Klockan var nu 10.30 och vi var 40 fritidsbåtar som blev insläppta. Det var lite smått kaotiskt när vi alla skyndade in och skulle lägga till. Slussningen gick problemfritt. Vi gick sedan 90 km Kielerkanal för motor. Inte speciellt charmigt eller händelserikt. Vi mötte dock en del stora lastfartyg, passerade ett otal broar samt färjar som korsade kanalen på många ställen. Den långa väntetid innan slussning gjorde att vi fick gå för full fart för att hinna fram under tillåten dagtidssegling.

Hittills har seglingen mest känts som “vanlig” segelsemester. Nu när vi gjort Kielerkanalen känns det som att äventyret börjar.

5 timmars väntetid på slussning gör att vi i iallafall inte tänker vända om nu.

This Post Has 3 Comments

 1. Staffan

  Slussbassängen ser ut lite som Trollhättan under högsäsong. Det är väl höjdskillnaden som är skillnaden 😉 Fortsatt – god tur //Staffan

 2. Dan Vest

  Tack. Ingen höjdskillnad här. Vi blev insläppta bak i slussen bakom några handelsfartyg och märkte inget innan alla började göra sig redo för att segla ut igen.

 3. Lena Andersson

  Skönt att ni ändå har tid på er
  En fortsatt fin tur /Lena

Leave a Reply