15-16/9 Nattsegling

Väderrapporten lovade ganska friska vinder, men det såg ut som om vi kunde segla halvvind till vår nästa destination, som vi bestämde skulle vara Guernsey. Väl utan för hamnen upptäckte vi att halvvinden var kryss. Under långsamt tilltagande vindar kryssade vi oss bort från Le Havre. Natten blev ganska jobbig med mycket vind, 8-10 m/s, och vågor. Tidvattenströmmarna var tidvis kraftiga och ganska länge hade vi 4-5 knops motström. När solen gick upp hade vi rundat Cherbourg som ligger ute på en udde och kunde falla av ner mot slutmålet. Sjön kring Guernsey och de andra Kanal-öarna var väldigt oroligt med strömmar från flera olika riktningar som möttes där vi seglade. När vi anlände till hamnen var det högvatten så vi kunde segla direkt in i marinan och behövde inte ligga och vänta utanför för att bli insläppta. Efter att ha lagt en ifylld blankett till den engelska tullmyndigheten tog vi ner den gula flaggan och hissade en engelsk gästflagga på halv stång. I dag lägger vi oss tidigt. I morgon utforskar vi ön.

This Post Has One Comment

  1. Jan Lindborg

    Det verkar gå bra för det mesta med er segling förutom kraftiga strömmar vid något tillfälle.

Leave a Reply