23-28/9 Höstrusk i Brest

Fortsatt väntan på bra väder att segla över Biscayabukten. Brest, Frankrikes navel när det gäller segelsport. Runt hamnen finns det flera plakat om, och ingjutna handavtryck av kända franska seglare. Allt verkar ha utgått från och slutat här i Brest. Världens snabbaste jorden runt segling, 40 dagar och 23 timmar. Snabbaste Atlant översegling, 4 dagar och 8 timmar, och mycket mera. I hamnen ligger både nya och gamla extrema havskappseglare. Mellan regnskurarna har vi cyklat runt i området. Vi har besökt Ikea, där vi åt köttbullar, brun sås, lingonsylt och potatismos, men vi kunde ha vald pommes frites. Fransmän verkar leva av pommes frites, baguette och färdiglagat mat från mataffären, när de inte äter ute. Vi ligger nu, ett antal båtar i hamnen och väntar på de rätta förutsättningarna för att korsa Biscayan. Vi ser på väderkartan att ni har samma oväder i Sverige som vi har här i Bretagne, skillnaden är väl att vi fortfarande kan gå i t-shirt och kortbyxor. På fredag planerar vi att flytta båten till en hamn lite närmare Biscayan. På söndag ser det ut som om vi kan börja överseglingen.

This Post Has 8 Comments

 1. Jan Lindborg

  Låter som allt flyter på för er. Hösten är här med färger i träden. Många kramar till er båda

 2. Jan Lindborg

  Hoppas att ni har det bra. Höstfärgerna har kommit

 3. Åse Rydh

  köpte ni värmeljus och servetter på IKEA? Ni ser ut att ha det bra!

  1. Nomad2-0

   Ha ha, jag brukar köpa det, men det gjorde vi inte denna gången, skulle kanske ha gjort det, nu när det börjar bli kallt och mörkt.

 4. Åse Rydh

  Köpte ni värmeljus och servetter Ni ser ut att ha det bra

 5. Sofie Hansson

  Härligt att det snart är dags för översegling. Önskar er all lycka inför morgondagen och kommande dagar. Hoppas på solsken och bra vind för er ⛵️

  1. Nomad2-0

   Hej Sofie, Tyvärr blev det ingen översegling då. Men nu hoppas vi det blir av i morgon, vi ser framemot att få den gjort:-)

 6. Susanne frister

  Vad fint och häftigt
  Då hörs vi från nordöstra Spanien
  Stort lycka till där ni far fram

Leave a Reply