4/12-17/12 God Jul, årets sista

Nu är vi “hemma” i vinterkylan igen. Vi har lämnat regn och 14 grader i utbyte mot snö och -8 grader. Resan hem med flyget gick bra. Här är det “svinkallt”. Vi hade ju inte mycket vinterkläder med oss på båten. Första anhalten blev Hannes föräldrar i Köpenhamn. Sedan blev det tåg till Karlskrona, där vi nu bor hos Amanda och Jens i “vårat” rum. Första dagen här gick åt att leta igenom alla flyttlådor efter vinterkläder. Dan har varit i källaren och jobbat på en späckhuggaravskräckningsmackapär. Denna består av rostfria bultar inplastade i glasfiberlister som ska skruvas fast mot rodret. Förhoppningsvis tycker späckhuggarna att det ser avskräckande ut, om inte kommer det att göra ont när de buffar eller försöker tugga på vårt roder. Kanske har vi lösningen på späckhuggarproblemet. Vi har också packat två låder med “bra att ha saker”, bestående av bla. ny värmefläkt, ny köksblandare, ledlampor, grill och annat som vi kommer att skicka till varvet i Portugal. Vi sitter nu och förbereder oss på en tågresa till Stockholm den 19/12 där vi ska fira Dans mammas födelsedag den 22/12. Dagen efter flyger vi med Nikolaj till Köpenhamn, där vi kommer möte Andreas och Amanda för att fira gemensam jul med Hannes familj. Efter julfirandet blir det tåg tillbaka till Karlskrona för att fira Nyår. Detta blir årets sista blogg och vi önskar alla God Jul och Gott Nytt År. Vi hörs igen i 2023.

Leave a Reply