5-8/9 Delfiner och Le Havre

Väderprognosen den närmaste veckan är inte så upplyftande kuling- och regnprognoser. Vi bestämde oss i går för att gå vidare innan ovädret etablerar sig i området. Det var nog ett gott beslut, inte mycket vind men vi seglade någon timme och resten gick vi för motor. Halvvägs till Le Havre stödde vi på en delfinflock, som simmade med båten ett litet tag. Alltid kul att se delfiner i bogvattnet. Tack vara medström gjorde vi de 53 SM på nio timmar.

Le Havre ska vara Frankrikes näst största hamnstad. Jämfört med när vi seglade förbi Rotterdam är det dock lugnt och ganska långt mellan de större båtarna. Stora delar av Le Havre förstördes under andra världskriget, återuppbyggnaden blev färdig 1964, då man byggde den 110 m höga kyrkan Saint- Joseph. Den modernistiska stadskärnan är så speciell att den är upptagen på Unescos världsarvslista. Om det är vackert kan diskuteras.

I dag har det småregnat och blåst en del. Dan ska till Stockholm fredag den 9/9 för att hjälpa sin mamma att flytta. Så här kommer vi att ligga ett tag, därför flyttade vi i dag båten och la den på en bättre plats närmare servicebyggnaden.

This Post Has 4 Comments

 1. Lissa

  Jeg håber det bliver bedre vejr så du kan nyde Le Havre. Dejligt at se billeder af delfiner. Ærgerligt at det ikke kan lade sig gøre lige at smutte forbi Le Havre. Kh Lissa

  1. Nomad2-0

   Hej Lissa,
   Vejret blev fint och jeg fik mange fine cykelture i Le Havre. Jeg lærte byen at kende, den er ikke så stor. Det havde været rigtig hyggeligt med besøg,men det bliver ved et andet tilfælde håber jeg/vi. Kh Hanne

 2. Annemarie Valdemar Lindahl

  Så kul att läsa era inlägg. Det där med brödet känner man igen. Det finns ju en del bröd med lite kraftigare mjöl men absolut inget rågbröd. Desto godare när ni kommer hem igen. Fortsatt god tur. Härligt att vara pensionär eller hur. Särskilt nu när skolan drar igång efter sommaren, då är man ganska nöjd

  1. Nomad2-0

   Så kul att du har hittat våran blogg. Du är ju van vid Frankrike och vet allt om att baguette är ett måste här, men ibland vill man ha annat. Pensionärslivet står man ut med:-) och helt rätt särskild nu när alla andra börjar jobba igen uppskattar man det.

Leave a Reply