18-19/9 Åter till Frankrike

Guernsey är en spännande ö, men det börjar bli höstkallt och vi vill skynda oss söder ut, så hösten inte hinner i kapp oss ännu. Tidvattnet gjorde att vi inte fick lämna hamnen innan klockan 10. Vi hann uppleva ett Cruising skepps ankomst. Små shuttlebåtar transporterade 3000 personer från båten till hamnen. Plötsligt hade det dykt upp gamla bussar, sightseeingtåg och Guernsey TucTuc som alla ville tjäna pengar på turisterna. Hamngatan var avstängd för biltrafik och trottoarerna kantades av små bodar som sålde allt från krigsleksaker till närproducerat godis och annat krimskrams.

Denna gång hade vi fin halvvind som dock avtog under kvällen, varför vi fick starta motorn. Tredje nattseglingen, vi blir allt bättre på det här. Vi ligger nu i Brest tillsammans med en del andra båtar, som planerar sin Biscaya översegling. I morgon och de kommande tre dagarna verkar det vara stilla och lugnt väder för översegling. Vi känner oss tyvärr inte helt redo att sticka i morgon, dels är vi fortfarande för trötta, dels behöver en del småsaker repareras och dels behöver vi bunkra inför överseglingen som nog varar 3-4 dygn. Så nu ligger vi här i Brest tills nästa lämpliga “väderfönster” dyker upp. Det lär inte bli inom närmsta veckan om man kan lita på väderrapporten. Vi behöver lite andrum och tid att stålsätta oss innan vi ger oss av.

This Post Has 3 Comments

 1. Åse Rydh

  passa på att hämta krafter och vila upp er

 2. Roland

  Här är det rejäl höst,ffa om morgonen,+6gr men varmare på dagen. Imorn drar vi upp segelbåten för denna säsong.
  Är det vanligt att alla långseglare korsar Biscayabukten? Finnes inte en massa trevliga hamnar längs Frankrikes västkust? Tycker själv det skulle kännas tryggare och man sover väl bättre i hamn och missar inte en hop med goa krogar

  1. Nomad2-0

   Sent svar:-( Och jo det finns de som gör “habourjumping” söder ut. Tar något längre tid och mycket fokus på tidvatten, många hamnar kan man endast gå in i under högvatten.

Leave a Reply