29/9 – 2/10 Lurade

Flyttade från Brest till Camaret-Sur-Mer fredag, för att snabbt kunna segla över Biscayan söndag. Det började med kraftig dimma. Tur att vi har både kartplotter, AIS och radar. Väl framme i Camaret ser vi att väderprognosen för Biscayan har ändrats. Det ska dra förbi en liten kuling och igen natten till onsdag. Vi behöver åtminstone tre dygn med bra väder för att kunna korsa Biscayan. Så nu ligger vi i Camaret och väntar på bättre väder, istället för i Brest. Camaret är en gammal fiskeby där man lagt upp en del gamla fiskebåtar som i en fiskebåtskyrkogård. Här finns även ett gammalt fort från den gången när man skulle försvara Brest för anfall sjövägen. Camaret är en liten pittoresk stad, med en väldigt trevlig hamnpromenad, som nu är ganska öde då turistsäsongen mestadels är över. Här rullar den ena kuling efter den andra in över oss. Möjligen finns det en tredagars lucka på onsdag eftermiddag. Om allt går som det ska skriver vi nästa blogg från nordvästra Spanien.

This Post Has 4 Comments

 1. Lissa

  Så krydser vi fingre for en rolig vejrudsigt

  1. Lissa

   Nåh da da, den oversætter min rolige vejrudsigt til sjov…..

  2. Nomad2-0

   Hej Lissa, som du sikkert har läst blev det ingen oversejling i söndags:-( Men i morgon onsdag 5/10 skal det vel blive og vi håber på medvind.

 2. Jan Lindborg

  Hoppas att det blir härligt i Medelhavet

Leave a Reply