3-7/10 Nödhamn

Dagarna i Camaret gick med tidsfördriv. Vi kom iväg som planerat onsdag den 5/10 på eftermiddagen. Vi stack precis när kulingen avtog och bytte till en gynnsam riktning. När vi tittade bakåt upptäckte vi en armada på 5-7 andra båtar som stack ut precis efter oss och i samma riktning, A Coruna i Spanien. Av alla historier om Kraken måste de flesta uppstått när sjömän mötte oväder i Biscayan. Strax söder om Camaret gick vi mellan en udde och några öar och här levde Kraken vilde i tidvattenströmmarna/vågorna. Båda blev vi ordentligt sjösjuka. Färden fortsatte sedan med halvvind i 8-10 s/m och stora atlantdyningar från de senaste lågtrycken rullande in över Biscayan. Vår sjösjuka släppte inte och det var svårt att sova. Vi höll en fin fart med snitt på cirka 7 knop. Efter två dygn var vi rejält trötta, uttorkade och utmattade och i båtens kölvatten finns spår av alla våra spyor. Vi beslöt oss för att korta överseglingen något och gå in i den närmaste Nordspanska stad i stället för att segla vidare en natt till för att komma till A Curuna. Så nu ligger vi här längst in i bukten för svaj, bakom en stor betonkaj, i en stad som heter Viverio. Hamnen var endast gjort för fiskebåtar och mindre motorbåtar så där kunde vi inte ligga. Nu ska vi äta och sova gott, så fortsätter resan mot A Coruna i morgon. Ingen av oss vill uppleva detta igen. Hanne tycker vi kunde ha “harbour jumped” längs kusten, men Dan ville kryssa av i sin Bucketlist.

This Post Has 5 Comments

 1. Åse Rydh

  usch, låter jättejobbigt med sjösjuka, hoppas dyningarna har lagt sig och att ni får en fortsatt behagligare resa!

  1. Nomad2-0

   Nu är vi på benen igen, men det var tufft. Ännu tuffare för att vi i vanliga fall inte blir sjösjuka, så det var en fullständig överraskning, mindre trevlig sådan. Men allt är bra nu:-) och snart får vi besök av Amanda och Jens.

 2. Roland

  Skönt att höra,nä Biscaya är inte att leka med har man hört.Ha det nu gött o vila upp er ngr dgr

 3. Lena Andersson

  Sjösjuka måtte vara djävulens påfund , slitigt o tufft kan jag ana
  Härligt med besök som väntar

 4. Jan Lindborg

  Bra jobbat trots kraftig sjögång. Många kramar från en landkrabba. Kramar

Leave a Reply