24-29/10 In-låsta/-blåsta i Porto

Det har fortsatt att regna och blåsa, varför vi inte har kommit vidare. Vi har haft stor glädje av våra cyklar, som tagit oss runt i stan. Vi har lyckas undvika det värsta störtregnen genom att dagligen följa regn/väderrapporten och genom att ta skydd i närliggande shoppingcenter. En dag utan regn cyklade vi ut till atlantkusten och doppade tårna i ett allt för kallt hav. I hamnen har Dan regelbundet sett över och flyttat förtöjningarna. Flera av grannbåtarna har fått deras förtöjningar sönderryckta. I väntan på bättre väder har vi även fått bra ljus i sittbrunnen samt ett 220 V. uttag i pentryt för att kunna använda vattenkokare, stavmixer etc.

I morgon lovar väderrapporten mindre vind och våger varför vi vill passa på att fortsätta färden söderut. När Dan gick till receptionen fick han veta att hela hamnen/Dourofloden hade varit avstängd för in- och utsegling p.g.a. den hårda vinden och stora vågorna. Restriktionerna hade först släppts i dag, så det var ok att lämna i morgon.

This Post Has 2 Comments

 1. Dan-Åke Tinnert

  Så kul att följa er färd mot varmare breddgrader! Kan tänka mig att det kändes skönt att kunna kasta loss idag. Prognosen ser ju även god ut de närmsta dagarna så hoppas den håller och ni får förliga vindar hela veckan.
  Hälsar Danne och Bodil

  1. Nomad2-0

   Hej Danne och Bodil
   Ja skönt att komma iväg nu ligger vi helt stilla i Aveiro, och det känns lite ovant efter al gungande i Porto.
   Kul att ni följer oss.
   Dan och Hanne

Leave a Reply