21 – 26/2 Good bye Lissabon – nu sticker vi

Nu har vi påbörjat årets fortsatta segling söderut. Efter några dyra vintermånader känner vi att vi vill snåla lite. Vi lämnade Doca de Alcântara d. 22/2, seglade ut för Tajo floden och sade farväl till 25.April-bron, Sydney Operahus wannabe, Vasco da Gama och hans kompisar, Belem tower och tog oss ut till Cascais. Vi anlände onsdag eftermiddag och lade oss på svaj för att spara hamnavgiften på 35€/natt. Här firade vi Hannes födelsedag med inköpt korv, potatissallad och en sachertårta. Nu är vi officiellt pensionärer bägge två. Vi SMSade Volvo Penta verkstan om den reperation de skulle göra torsdag eller fredag och fick tummen upp som svar. Nästa dag la vi oss i hamnen dit motorreparatören kom och fixade fastsättning av elektronikboxen med några vibrationsdämpande volvo-penta-bultar. Den kvällen passade vi på att gå på fin restaurant för att fira att Hanne nu också kommer att få pensionspengar. Efter denna sista reparation var vi redo att segla vidare, men den 21och 22/2 rapporterades om två båtar som hade attackerats av orcas strax söder om Lissabon. Vi beslöt därför att stanna ytterligare en natt i hamnen och sedan blev det även en natt till för svaj. Då det inte kommit ytterligare späckhuggarrapporter i området, hoppas vi nu att de simmat vidare. Hela senaste veckan har vi stött på folk både i Lissabon och Cascais i underliga utklädningar, främst barn. I Cascais såg vi en skylt som talade om att det var karneval mellan d. 20-26/2. Innan vi lämnade Cascias mötte vi ett mindre karnevalståg på gatan och hann ta några bilder. I dag lättade vi ankare för att segla vidare söderut, kustnära för att hålla oss ur vägen för eventuella kvarvarande späckhuggare. Det blev 50% segling och 50% motorgång då det inte blåste särskild mycket. Dan provade att fiska men drog in fiskelinan, då det dök upp små delfiner kring båten. Nu har vi kastat ankare i inne i hamnen i Sesimbra. Ska vi i land måste det bli på stranden med jolle. Sist vi gjorde det, när vi låg för svaj i Cascais, bröt vågorna in i jollen vid strandkanten och vi blev ganska blöta upp till knäna. Vi stannar nog i båten. I morgon seglar vi vidare till Sines och där får vi passa på att gå i land i stället.

This Post Has 4 Comments

 1. Lissa

  Det lyder ikke så godt med de spækhuggere. Men delfiner er jo skønne at møde. Fanger Dan noget
  Når han fisker? Jeg håber I får lidt sommer og sol, det ser noget overskyet ud. Men nyd friheden og
  at kunne se og opleve hver dag Her er der nattefrost og varsel om sne, men også blå himmel og sol indimellem.
  Kh til jer
  Lissa

  1. Nomad2-0

   Hej Lissa,
   Spækhuggere er ikke sjovt, selvom det ville være fantastisk at se dem. Men vi er glade for at vi endnu ikke er stødt på dem, håber vi klarer os det sidste stykke vej til vi er inde i middelhavet, hvor der er mindre chance for at vi møder dem. Nu er du jo hjemme igen, og så er det måske tid at planlægge for en tur til middelhavet. Du er velkommen når og hvor som helst.
   KH os på Nomad

 2. Rikke

  Hej I 2
  Fine billeder og tak for update. Skønt at følge jer❤️

  1. Nomad2-0

   Hej med jer!
   Dejligt at i følger os. Så ved i også at vi snart skal ind i Middelhavet og i er velkomne med når som helst:-)

Leave a Reply